Γνωρίζουμε ότι η επιλογή μιας καρέκλας γραφείου μπορεί να αποδειχτεί αρκετά δύσκολη διαδικασία μια και πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες όπως τον σωματότυπό σας, το είδος της εργασίας σας και τις συνεχόμενες ώρες εργασίας που περνάτε πάνω στην καρέκλα. Επιπλέον, αν έχετε θέματα υγείας με πόνους στον αυχένα, στη μέση στους ώμους ή στους καρπούς, η αλλαγή της καρέκλας γραφείου είναι επιβεβλημένη και η σωστή επιλογή της είναι πολύ σημαντική απόφαση.

Η καρέκλα γραφείου για να μπορεί να σας προσφέρει άνεση και υγεία θα πρέπει να μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τον σωματότυπό σας. Επιπλέον θα πρέπει να  διαθέτει μηχανισμούς άνεσης ώστε να μπορεί το σώμα σας να αισθάνεται αναπαυτικά και να μην πιέζεται μετά από πολύωρη εργασία.

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την σωστή καρέκλα που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας προσθέσαμε μια νέα λειτουργία στο site μας: την οπτικοποίηση των μηχανισμών που διαθέτει η κάθε καρέκλα.

 

Για παράδειγμα, στην εργονομική καρέκλα Brant της εταιρίας Antares πατώντας κάτω από την φωτογραφία την καρτέλα «μηχανισμοί» μπορείτε να δείτε σε κίνηση τους διάφορους μηχανισμούς που διαθέτει η καρέκλα και τις παραμετροποιήσεις που δέχεται. Στην συγκεκριμένη καρέκλα υπάρχουν οι παρακάτω μηχανισμοί (κάνετε κλικ πάνω σε κάθε μηχανισμό για να δείτε την κίνηση).

 

Αμορτισέρ αερίου (gas lift) - παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής του ύψους της καρέκλας.

Ασύγχρονος μηχανισμός ανάκλισης της πλάτης και της έδρας με δυνατότητα κλειδώματος σε διάφορες θέσεις (Asynchronous tilt seat and back with a lock)

Ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος προσκέφαλο ώστε να ταιριάζει στο ύψος του κάθε χρήστη. (Neckrest adjustble height)

Συρόμενο κάθισμα (Seat sliding) – Με την οριζόντια κίνηση της έδρας του καθίσματος παρέχεται η δυνατότητα να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την απόσταση μεταξύ της λεκάνης και της πλάτης του καθίσματος έτσι ώστε να μπορούμε να βρούμε την σωστή θέση καθίσματος ανάλογα με τον σωματότυπο μας.

Ρυθμιζόμενο ύψος πλάτης και σταθεροποίηση στο επίπεδο που ταιριάζει στο ύψος του (Backrest height lock).

2D ρύθμιση του προσκέφαλου (Neckrest 2D adjustable) – Δυνατότητα ρύθμισης προς 2 κατευθύνσεις ώστε ο χρήστης να μπ[ορεί να βρει την σωστή θέση του προσκέφαλου σε σχέση με τη θέση του κεφαλιού.

Ρύθμιση του ύψους των μπράτσων (Armrest upward)

Οριζόντια ρύθμιση της θέσης των μπράτσων (Armrest sliding armpad)

Ρυθμιζόμενη γωνία των μπράτσων (Armrest angle change armpad)

 

Με την οπτικοποίηση της κίνησης των μηχανισμών πιστεύουμε πως θα μπορείτε να έχετε μια σαφέστερη εικόνα του τι προσφέρουν κι έτσι να μπορείτε να επιλέξετε την καρέκλα που πραγματικά σας ταιριάζει. 

Επιπλέον, στην παρουσίαση αρκετών καρεκλών έχουμε προσθέσει και βίντεο όπου παρουσιάζεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η λειτουργικότητά τους.

Για να έχετε μια πλήρη εικόνα των διαφόρων μηχανισμών που διαθέτουν οι καρέκλες γραφείου επισκεφτείτε την αντίστοιχη σελίδα μας εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση ή συμβουλή σχετικά με τους μηχανισμούς της κάθε καρέκλας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.