Η διακόσμηση του γραφείου μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην επιτυχία της επιχείρησής σας.  Επηρεάζει άμεσα τους υπαλλήλους, την παραγωγικότητα τους, την ευτυχία τους ή ακόμη και την απουσία τους. Η πρώτη εντύπωση εξάλλου πάντα μετράει!

 

new_office_design

 

Μια κομψή και στοχευμένη ανακαίνιση των χώρων γραφείου θα επηρεάσει σημαντικά την εικόνα  που δίνει η επιχείρησή σας στους επισκέπτες, ιδιαίτερα σε πιθανούς συνεργάτες ή υποψηφίους υπαλλήλους.

organising_office

1. Όλα στην θέση τους, μία θέση για όλα

Βήμα πρώτο, επενδύστε σε φακέλους, συστήματα αρχειοθέτησης, κουτιά κτλ.. οτιδήποτε για να αποτρέψετε τυχαίες στοίβες χαρτιού. Αυτό, όχι μόνο θα μειώσει τη σύγχυση και τον χρόνο που σπαταλάτε κοσκινίζοντας μέσα σε σωρούς χαρτιών ψάχνοντας για το σωστό έγγραφο, αλλά θα κάνει επίσης τους υπαλλήλους σας να αισθάνονται πιο οργανωμένοι και λιγότερο αγχωμένοι.

Ακομα καλύτερα, δώστε την δυνατότητα στους υπαλλήλους σας την δυνατότητα να επιλέξουν αυτοί τα χρώματα που τους αρέσουν.


small-office-kitchen2. Αλλάξτε ρυθμό

Ακόμα κι αν δεν έχετε κουζίνα ή σαλόνι στον χώρο εργασίας σας, θα πρέπει να βρείτε μια γωνιά ή ένα έξτρα δωμάτιο για να δημιουργήσετε ένα ωραίο "σαλόνι διαλείμματος" για το προσωπικό σας. Οι έρευνες έχουν επανειλημμένα δείξει ότι δίνοντας στο προσωπικό σας περιστασιακά διαλείμματα, εντελώς μακριά από το έργο τους και τα γραφεία τους, αυξάνει δραματικά τη συνολική παραγωγικότητα.

Πολλά γραφεία καθιερώνουν μια "ώρα μεσημεριανού" για να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους να αποχωρούν από τα γραφεία τους. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα βελτιώσει την καθημερινή τους απόδοση, αλλά μακροπρόθεσμα θα αποτρέψει την εργασιακή εξουθένωση.

3. Πράσινο για καλύτερη παραγωγικότητα

 Δύο πρόσφατες εξέχουσες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι η ύπαρξη ενός ζωντανού φυτού στο γραφείο σας αυξάνει την παραγωγικότητα και τη γνωστική προσοχή. Σε μια λιγότερο μετρήσιμη κλίμακα, οι μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι η παρουσία φυτών, αύξησε τα επίπεδα ευτυχίας μεταξύ του προσωπικού του γραφείου. Προσπαθήστε να προσθέσετε εύκολα φυτά όπως παχύφυλλα. Μερικά από τα καλύτερα φυτά για εσωτερική χρήση είναι η Αλόη, ο Πόθος, ο Κισσός , το Χλωρόφυτο κ.α.

4. Προσωπικές πινελιές

 Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να διακοσμούν τα γραφεία τους με τα πράγματα που τους αρέσουν. Αφιερώστε ένα μικρό ποσό του προϋπολογισμού ειδών γραφείου για την αγορά  ωραίων στυλό,  χρωματιστών φακέλων, design ποτηριών κ.α. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και τις δικές σας προσωπικές πινελιές ! Κρεμάστε  το λογότυπο της εταιρείας ή άλλων αναμνηστικών σε χρωματιστές κορνίζες.

5. Δημιουργήστε 'ενα 'πίνακα ονείρων'dreamboard

Κάντε ότι και  μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες εκεί έξω - βάλτε έναν 'πίνακα ονείρων' στο γραφείο σας! Αυτό μπορεί να είναι ένας μαυροπίνακας, ένας πίνακας φελλού, ή ακόμα και ένα ειδικό τμήμα του τοίχου. Γράψτε, εσείς και οι υπάλληλοι σας , στόχους, ελπίδες και επιθυμίες για το μέλλον της εταιρείας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τί σκέφτονται, αλλά θα αποτελέσει και καθημερινή έμπνευση για όλους στο γραφείο, ειδικά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι φωτογραφίες πάντα ομορφαίνουν έναν 'πίνακα ονείρων', έτσι συμπεριλάβετε τες αν μπορείτε!