Ύφασμα ή δίχτυ για την καρέκλα μουΗ πιο συνηθισμένη επένδυση για τις καρέκλες γραφείου είναι μέχρι σήμερα το ύφασμα ή το δέρμα. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα νέο υλικό, που μοιάζει με δίχτυ, και κερδίζει συνεχώς έδαφος η χρήση του. 
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε μια καρέκλα γραφείου καθόμαστε πολλές ώρες κάθε ημέρα, στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση . Το δίχτυ σαν επένδυση έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα κλασικά υφάσματα ή το δέρμα: επιτρέπει στο σώμα μας να «αναπνέει» 
 
Το δίχτυ επιτρέπει την ροή του αέρα να περνά στο σώμα μας μέσα από τις τρύπες του υφάσματος κάτι που δεν μπορεί να γίνει με τις κλασικές ταπετσαρίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τις ζεστές ημέρες του χρόνου,  το σώμα να κρατά χαμηλότερη θερμοκρασία, να ιδρώνει λιγότερο, εξασφαλίζοντας έτσι πολύ πιο άνετες συνθήκες εργασίας και μεγαλύτερη παραγωγικότητα. 
 
Επιπλέον το δίχτυ εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες υγιεινής σε σχέση με την κλασική επένδυση με μαξιλάρι και ύφασμα διότι δεν επιτρέπει στην σκόνη και την υγρασία να απορροφηθούν μέσα στο αφρολέξ. Για τον λόγο αυτό είναι ιδανικό για χρήση σε χώρους που έχουν υγρασία ή δεν αερίζονται καλά.