Καρέκλες γραφείου πωλούνται παντού, στα super market, στα βιβλιοπωλεία στα πολυκαταστήματα επίπλων και όλοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα σας προσφέρει την φθηνότερη καρέκλα γραφείου.  

Βρίσκετε λοιπόν καταπληκτική ευκαιρία να αγοράσετε για την επιχείρησή σας μια καρέκλα των 40€; Είναι πράγματι ευκαιρία;

Φθηνές ή φτηνιάρικες;

fthiniariki karekla

Το θέμα με τις φθηνές καρέκλες γραφείου είναι ότι κατασκευάζονται με ένα και μοναδικό σκοπό: να προκαλέσουν τον αγοραστή με την πολύ 

χαμηλή τιμή τους. Η κατασκευή τους γίνεται μόνο με γνώμονα την μείωση του κόστους. Συχνά γίνονται περικοπές στη

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν υπόψη τον βασικό σκοπό της καρέκλας: διαδικασία παραγωγής τους, χρησιμοποιούνται ευτελή υλικά (ειδικά στο μαξιλάρι και την επένδυση της καρέκλας), ενώ σημαντικά χαρακτηριστικά της εργονομίας μιας καρέκλας συχνά παραλείπονται ώστε να πετύχουν οι κατασκευαστές χαμηλό κόστος.

Να προστατέψει την υγεία του χρήστη, να τον κάνει να αισθάνεται άνετα κατά την διάρκεια της πολύωρης εργασίας και να βελτιώσει την παραγωγικότητα του.

Βέβαια, αν απλά αγοράζετε μια καρέκλα για το παιδικό δωμάτιο, ή για να κάθεστε λίγα λεπτά την ημέρα ενδεχομένως μία από αυτές τις καρέκλες χαμηλής τιμής να σας εξυπηρετεί. Ωστόσο, είναι παντελώς ακατάλληλες για χρήση σε γραφείο και γενικότερα σε χώρους  όπου ενήλικες θέλουν να καθίσουν και να κάνουν κάτι παραγωγικό. Επίσης, οι φθηνές καρέκλες δε θα φανούν χρήσιμες και λειτουργικές ούτε στον έφηβο που προσπαθεί να συγκεντρωθεί στα μαθήματά του.

Περισσότερη άνεση σημαίνει μεγαλύτερη παραγωγικότητα

happy-workerΠολλοί επαγγελματίες και επιχειρήσεις επιλέγουν να εξοικονομούν χρήματα αγοράζοντας φθηνές καρέκλες και έπιπλα γραφείου. Είναι όμως έτσι;

Αν η καρέκλα είναι άβολη τότε ο εργαζόμενος δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνει πάντα αποτελεσματικά τις εργασίες που του έχουν ανατεθεί. Έτσι ο εργαζόμενος παρουσιάζει μειωμένη παραγωγικότητα – κάτι που συχνά δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό και σπάνια συσχετίζεται με την έλλειψη εργονομίας των επίπλων.

Πολυάριθμες μελέτες σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει ότι μια σωστή εργονομική καρέκλα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας ενός εργαζόμενου που μπορεί να φτάσει και το 15%. Αυτό συμβαίνει γιατί:

-   Έχει περισσότερη ενέργεια

-   Δουλεύει πιο γρήγορα

-   Κάνει λιγότερα λάθη

-   Έχει καλύτερο ηθικό διότι αισθάνεται ότι η επιχείρηση νοιάζεται γι αυτόν

Επιπλέον, οι έρευνες έχουν δείξει ότι το 40% των προβλημάτων υγείας ενός υπαλλήλου γραφείου σχετίζονται με μυοσκελετικά προβλήματα λόγω της παρατεταμένης καθιστικής εργασίας. Με μια σωστή εργονομική καρέκλα γραφείου μπορούν να μειωθούν σημαντικά οι αναρρωτικές άδειες των υπαλλήλων συμβάλλοντας επιπλέον στην παραγωγικότητα.

Σκεφτείτε λοιπόν το κέρδος από τα παραπάνω και συγκρίνετέ το με τα επιπλέον 50 ή 100 ευρώ που θα δώσετε για μια σωστή και ποιοτική καρέκλα γραφείου. 

Μια φτηνιάρικη καρέκλα έχει περιορισμένο χρόνο ζωής

Υπήρχε ένα κοινό ρητό στη γενιά των γονιών μας: "η φτήνια τρώει τον παρά". Στην περίπτωση των καρεκλών γραφείου το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή.

Η καρέκλα είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται και καταπονείται συνεχώς για πολλές ώρες. Έτσι παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα των υλικών και η συναρμογή τους.

Πόσες φορές δεν έχουμε όλοι έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα όπως σπασμένους τροχούς και βάσεις, «πεσμένα» αμορτισέρ, φθαρμένη ταπετσαρία κ.α., ακόμα και μετά από λίγους μήνες χρήσης.

Έτσι, πέρα από το κέρδος από την αύξηση της παραγωγικότητας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το επιπλέον κόστος επισκευής μιας χαλασμένης καρέκλας καθώς και το κόστος αντικατάστασής της σε χρόνο μικρότερο από το αναμενόμενο. Μόνο αυτά τα κόστη μπορεί να είναι μεγαλύτερα απ’ ότι το επιπλέον ποσό που θα πληρώσουμε στην αρχική αγορά μιας καλής καρέκλας γραφείου.

Καρέκλα γραφείου με πόσο;

Οι τιμές μιας καρέκλας γραφείου κυμαίνονται από 50€ μέχρι και μερικές χιλιάδες ευρώ. Σε ποιο επίπεδο τιμής θα πρέπει να κινηθείτε ώστε να πετύχετε ισορροπία ανάμεσα στην αξία και στην ποιότητα;

Για να αγοράσετε μια σωστή καρέκλα γραφείου δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε πολύ καλές καρέκλες γραφείου με τιμές από 150€. Η εξειδίκευσή μας στην αγορά και το μέγεθός μας σας εξασφαλίζει ότι η καρέκλα γραφείου που θα αγοράσετε θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. 

Παρακάτω σας προτείνουμε τις πιο "value for money"καρέκλες μας:

  ChairPro 1000                                                     Chairpro 1000 H                  

                

 

   ErgoForm                                                                Ergojoy