Ο καλύτερος τρόπος να ανανεώσετε τη διάθεσή σας στο γραφείο είναι να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέρος για εργασία. Γι’ αυτό τον λόγο, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα μερικές χρήσιμες προτάσεις και συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα πιο «πράσινο» γραφείο και να δείτε την απόδοσή σας… να ανεβαίνει κατακόρυφα!

Περιορίστε τη χρήση χαρτιού

Προσπαθήστε όσο μπορείτε να περιορίσετε την περιττή εκτύπωση. Στα σύγχρονα γραφεία, η εκτύπωση δεν είναι πλέον απαραίτητη. Η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή η αξιοποίηση ενός cloud χώρου αποθήκευσης για κοινή χρήση αρχείων αποτελούν ιδανική επιλογή για να το πετύχετε. Αν πάλι δεν μπορείτε να το αποφύγετε, προτιμήστε 100% προϊόντα ανακυκλωμένου χαρτιού.

Λιγότερο πλαστικό

Αντικαταστήστε τις αμέτρητες εξάδες από πλαστικά μπουκάλια νερού που αγοράζετε χρησιμοποιώντας μια μεγάλη φιάλη νερού με οικολογικά υλικά που επαναχρησιμοποιείται. Οι φιάλες αυτές μόλις αδειάσουν, γεμίζουν εύκολα και είναι πολύ εύχρηστες για γραφεία και επαγγελματικούς χώρους.

Μείωσε – επαναχρησιμοποίησε - ανακύκλωσε

Μπορεί το κοινό να είναι ενημερωμένο επαρκώς για τα οφέλη της ανακύκλωσης, ωστόσο η εφαρμογή της δεν είναι αυτονόητη για όλους. Αν οι επιλογές ανακύκλωσης δεν είναι προφανείς για τους υπαλλήλους ενός γραφείου, είναι λιγότερο πιθανό να τις εφαρμόσουν. Βεβαιωθείτε ότι το γραφείο σας έχει σαφώς επισημασμένους και εύχρηστους κάδους ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση είναι κάτι παραπάνω από το να βάζεις τις παλιές εφημερίδες στον μπλε κάδο. Ενθαρρύνετε τους συναδέλφους σας να επαναχρησιμοποιούν πράγματα όπως φακέλους και σημειωματάρια ή να σημειώνουν στην πίσω πλευρά της σελίδας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βοηθήσετε το περιβάλλον, αλλά μπορείτε επίσης να βοηθήσετε το γραφείο σας να εξοικονομήσει χρήματα.

Χρησιμοποιήστε μη τοξικά προϊόντα καθαρισμού

Πολλά τυποποιημένα προϊόντα καθαρισμού επιφανειών περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον αλλά και το σώμα μας! Μεριμνήστε να ζητήσετε από τους υπεύθυνους καθαρισμού του γραφείου σας να χρησιμοποιήσουν οικολογικά προϊόντα τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για τη δική σας υγεία.

Δοκιμάστε να μεταβείτε στα οικολογικά σνακ

Υποστηρίξτε την κατανάλωση υγιεινών σνακ κατά τη διάρκεια παραμονής των υπαλλήλων στο γραφείο. Αν έχετε συνεργασία με κάποιο catering που είναι υπεύθυνο για την σίτιση στο γραφείο, φροντίστε να δώσετε παραγγελίες για ένα οικολογικό brunch ή μεσημεριανό. Δεν θα βοηθήσετε μόνο το περιβάλλον, αλλά θα βελτιώσετε επίσης την υγεία των εργαζομένων σας!

Δημιουργήστε μια «πράσινη» επιτροπή

Δημιουργήστε μια ομάδα εργαζομένων που θα σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε το γραφείο σας ώστε να πάρετε πιο «πράσινες» αποφάσεις. Αυτό θα βοηθήσει στην εκπαίδευση ολόκληρου του γραφείου και θα διευκολύνει επίσης την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων που ενδέχεται να μην έχουν δουλέψει μαζί προηγουμένως.

Αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν δουλεύουν

Θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε όλους τους υπολογιστές, τους εκτυπωτές, τα φωτοτυπικά και άλλα ηλεκτρονικά μηχανήματα που δεν χρειάζεται να παραμείνουν ενεργά ως το τέλος της ημέρας. Η κίνηση αυτή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Επίσης, οι οθόνες των υπολογιστών μπορούν να ρυθμιστούν ούτως ώστε να έχουν χαμηλή ενεργειακή απόδοση, όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Σωστή χρήση φωτισμού

Η ρύθμιση του φωτισμού στο γραφείο σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σβήσει τα φώτα όταν φεύγετε από ένα δωμάτιο (ή εγκαταστήστε αισθητήρες κίνησης) και προτιμήστε να χρησιμοποιείτε το φυσικό φως όσο το δυνατόν συχνότερα ως εναλλακτική λύση. Φροντίστε να αφαιρέσετε όλους τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL) και τα φώτα LED είναι οι καλύτερες επιλογές φωτισμού για το γραφείο σας.

***

Υποστηρίξτε τις παραπάνω επιλογές για ένα πιο φιλικό περιβάλλον εργασίας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό γραφείου. Οι καρέκλες είναι το πιο σημαντικό έπιπλο μέσα σε ένα γραφείο, καθώς φιλοξενεί το σώμα σας τις περισσότερες ώρες. Γι’ αυτό, οφείλεται να κάνετε τη σωστή επιλογή και να προστατεύσετε την υγείας σας, διατηρώντας παράλληλα σε υψηλά στάνταρ την παραγωγικότητα σας. Μια πλούσια συλλογή από επώνυμες εργονομικές καρέκλες γραφείου για κάθε τύπο επιχείρησης από το online κατάστημα της ChairPro. Δημιουργήστε ΣΗΜΕΡΑ ένα σύγχρονο περιβάλλον γραφείου και απολαύστε τις ώρες της εργασίας σας όπως σας αξίζει.