Μια πολύ καλή καρέκλα γραφείου κοστίζει περίπου  0.20€-0,40€ την ημέρα.

ponoi-sth-meshΠόσες ώρες νομίζετε περνάει ένας μέσος υπάλληλος γραφείου σε μια καρέκλα κατά  την διάρκεια της καριέρας του; Το λιγότερο 85.500 ώρες! Αυτό είναι περισσότερο από 9 χρόνια! Αν αυτό σας ακούγεται πολύ συνδυάστε το με το γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι «σχεδιασμένος» να κινείται και όχι να κάθεται όλη μέρα.

 Επομένως, εάν πρέπει να κάθεστε με τις ώρες, η καρέκλα σας πρέπει να είναι εργονομική, άνετη και ρυθμιζόμενη. Είναι γνωστό σε όλους πως η χρήση μιας φτηνής απλής καρέκλας γραφείου για πολλές ώρες είναι ένας εύκολος τρόπος να πλουτίσετε τον … φυσιοθεραπευτή  σας.

 Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα στο γραφείο  από ό,τι στην καρέκλα.  Αγοράζοντας την λιγότερο ακριβή ή "ομορφότερη" καρέκλα για το γραφείο σας , ρισκάρετε  με την υγεία σας.

 Ιδανικά, μια καρέκλα θα πρέπει να μετριάζει τις αρνητικές επιπτώσεις του να κάθεσαι για ώρες στο γραφείου χωρίς διακοπή. Ακόμα κι αν ο εργοδότης σας δεν σας προσφέρει την σωστή καρέκλα, θεωρήστε το  ως επένδυση για την υγεία σας, έστω κι αν πρέπει να την πληρώσετε εσείς.

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι μια καλή καρέκλα δεν μπορεί να επιλύσει κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με την καθιστική εργασία, αλλά μπορεί να κάνει θαύματα σε συνδυασμό με καλή στάση σώματος, την τακτική κίνηση και την άσκηση.

 Καρέκλα γραφείου με πόσο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι στραβοκοιτάνε όταν ακούν την τιμή μιας καλής εργονομικής καρέκλας γραφείου. Πόσο καλή μπορεί να είναι δηλαδή;

Μια καλή ρυθμιζόμενη καρέκλα γραφείου έχει σίγουρα ένα υψηλό κόστος εκ των προτέρων, αλλά αν το καλοσκεφτείτε, είναι στην πραγματικότητα μάλλον ανέξοδη.

aneti-karekla

Για λόγους απλούστευσης, ας πούμε ότι αγοράζετε μια καρέκλα αξίας 1.000 € και κάθεστε κατά μέσο όρο 40 ώρες την εβδομάδα, 50 εβδομάδες το χρόνο, και την χρησιμοποιείτε μόνο για δέκα χρόνια (οι καρέκλες αυτού του επιπέδου αντέχουν πολύ πάνω 10 χρόνια συνεχούς χρήσης). Αυτό σημαίνει ότι κάθεστε 2.000 ώρες το χρόνο ή 20.000 ανά δεκαετία. Ως εκ τούτου, σας κοστίζει  0,05 € ανά ώρα ή  0,40 € ημερησίως για να έχετε μια εργονομική καρέκλα γραφείου.

Τώρα συγκρίνετε αυτό, με το ποσό που ξοδεύετε σε καφέ την ημέρα ή τον λογαριασμό του κινητού ή της συνδρομητικής τηλεόρασης σας.

Επιπλέον, σκεφτείτε την περίπτωση να αποκτήσετε χρόνιο πρόβλημα στη μέση και τον αυχένα λόγω της κακής στάσης του σώματος στο γραφείο. Συγκρίνετε το κόστος της καρέκλας με τα χρήματα που θα ξοδέψετε σε γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και φάρμακα. Τέλος, σκεφτείτε ότι με 0,40€ την ημέρα εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό ότι δεν θα πονάτε.

Μία καλή ποιοτικά καρέκλα, όχι μόνο  θα σώσει την πλάτη σας από προβλήματα, αλλά επίσης βοηθά στη διατήρηση της σωστής κυκλοφορίας του αίματος, και θα σας κάνει πιο παραγωγικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι είμαστε πολύ πιο παραγωγικοί στην εργασία μας όταν είμαστε άνετοι και χωρίς πόνους

Στο site μας μπορείτε να βρείτε μερικές από τις πιο γνωστές κορυφαίες καρέκλες γραφείου στον κόσμο στην καλύτερη τιμή της Ευρώπης. Επίσης μπορείτε να βρείτε καρέκλες απόλυτα εργονομικές και πλήρως ρυθμιζόμενες σε πολύ χαμηλές τιμές που ξεκινούν από από 200 €. 

Ενδεικτικά δείτε:

Την κορυφαία καρέκλα γραφείου Gesture η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να χρησιμοποιείτε με άνεση και εργονομία ακόμα και το smartphone ή το tablet σας

Την απόλυτα εργονομική καρέκλα Zody που αποτελεί την επιλογή της Αμερικανικής Ένωσης Φυσιοθεραπευτών

Την διάσημη καρέκλα γραφείου Freedom της οποίας οι καινοτομίες άλλαξαν τον τρόπο που καθόμαστε στο γραφείο

Την πολυβραβευμένη καρέκλα Quartrback που αποτελέι τον ιδανικό συνδυασμό εργονομίας, ποιότητας και τιμής

Αν αναζητάτε μια οικονομική λύση χωρίς συμβιβασμούς στην εργονομία και την ποιότητα δείτε ενδεικτικά τις παρακάτω καρέκλες γραφείου:

Την καρέκλα Open Point SY απο την Γερμανική εταιρία Topstar

Την best seller καρέκλα Oklahoma

 Την μοναδική Marilyn με το υψηλής τεχνολογίας δίχτυ στη πλάτη

 Οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Περιηγηθείτε στην κατηγορία "Εργονομικές καρέκλες γραφείου" και βρείτε την καρέκλα γραφείου που σας ταιριάζει στην καλύτερη τιμή της αγοράς.