design καρεκλες γραφειου

Οι τάσεις στον σχεδιασμό και το design γραφείων εξελίσσονται συνεχώς. Οι ανάγκες για υγιή και παραγωγική εργασία επιβάλλουν αλλαγή στον τρόπο σκέψης από τη διάταξη μέχρι τα κατάλληλα έπιπλα και τις καρέκλες γραφείου.

Ορισμένες από τις βελτιώσεις και τις αλλαγές προκύπτουν από τις ίδιες τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται πλέον οι άνθρωποι. Αυτό που κάνει, ωστόσο, τη διαφορά, όπως επισημαίνουν κορυφαίοι σχεδιαστές του κλάδου, είναι η δημιουργία νέων ιδεών στο design γραφείου που προβλέπουν τις ανάγκες κάθε εταιρείας, πριν καν εμφανιστούν!

Γι’ αυτό, εάν η επιχείρησή σας αναπτύσσεται μέσα σ’ ένα σύγχρονο νέο χώρο γραφείου, προλάβετε τις εξελίξεις και ακολουθήστε αυτή που σας ταιριάζει ανάμεσα στις νέες τάσεις για το ιδανικό design γραφείου το 2019!

καρεκλες γραφειου


1. Πολλαπλοί & αυτόνομοι χώροι γραφείου

Σε πολλές σύγχρονες εταιρίες, η εργασία βασίζεται με τέτοιο τρόπο στην επίτευξη των στόχων (Activity Based Working), που δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν πώς, πότε και πού εργάζονται. Όσον αφορά το περιβάλλον ενός γραφείου, αυτό σημαίνει ότι κάθε χώρος έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει έναν διαφορετικό τύπο εργασίας, όπως αμιγώς την παραγωγή εργασίας, τα meeting ή τα σημεία για συγκέντρωση και μελέτη. Για δραστηριότητες εκτός του γραφείου, ο σχεδιασμός υποστηρίζεται για να ευνοεί την παροχή τεχνολογίας, η οποία επιτρέπει στο προσωπικό να εργάζεται από οπουδήποτε: από το σπίτι, σε ένα καφέ ή σε ένα lounge αεροδρομίου.

 


2. Σχεδιασμός γραφείου που αντανακλά την ταυτότητα του brand σας

Αυτός ο τύπος σχεδίασης αφορά εταιρείες που έχουν μια ιστορία να διηγηθούν πίσω από το brand name τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις το design παίζει ρόλο σε όλα τα επίπεδα: η κατασκευή του κτιρίου, η διάταξη, η εσωτερική διακόσμηση, τα έπιπλα και οι καρέκλες γραφείου είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν με την ιστορία, να τη διηγούνται και τελικά να εμπνέουν τους εργαζόμενους για «δράση». Με απλά λόγια, οι εταιρίες χρησιμοποιούν τον χώρο του γραφείου και τον εσωτερικό σχεδιασμό ή τα αντικείμενα για να δώσουν στο εργασιακό περιβάλλον μια αίσθηση ταυτότητας από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτή η τάση όχι μόνο ενισχύει και αναπτύσσει την ομαδικότητα μεταξύ των εργαζομένων, αλλά δίνει μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια.

καρεκλες γραφειου

 3. Γραφείο διαμορφωμένο για σωματική και ψυχολογική ευεξία

Η σημασία της υγείας ενός εργαζομένου μέσα από ένα ευχάριστο περιβάλλον γραφείου στο οποίο περνάει -συνήθως καθιστός- μεγάλο μέρος της ημέρας, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικά! Γι’ αυτό και μια από τις κορυφαίες σύγχρονες αντιλήψεις για το ιδανικό design γραφείου το 2019 στρέφει το βλέμμα στη διαμόρφωση ενός υγιεινού και φρέσκου εργασιακού περιβάλλοντος. Όχι τυχαία, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα ευημερίας είναι πιο ανθεκτικά στα κρυολογήματα, επανέρχονται γρηγορότερα από ασθένειες, έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, αισθάνονται λιγότερο πόνο, είναι πιο δημιουργικοί και αποτελεσματικότεροι στην επίλυση προβλημάτων. Αυτά τα συμπεράσματα έχουν οδηγήσει πολλές εταιρείες να εναρμονιστούν με αυτή την ιδέα για τον σχεδιασμό γραφείου, παρέχοντας στις ομάδες τους δροσερά γραφεία με λειτουργικότητα που πραγματικά κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα όσο βρίσκονται σε αυτά.

 

hag capisco καρεκλες γραφειου

 4. Ευέλικτα γραφεία προσαρμοσμένα στον εργαζόμενο

Πολλοί διάσημοι σχεδιαστές πιστεύουν ότι οι δυναμικά σχεδιασμένοι και πιο ευέλικτοι χώροι πρέπει να είναι ιδιαίτερα διαδραστικοί με τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι να θέτουν εργονομικούς περιορισμούς. Εάν τα έπιπλα μπορούν να προσαρμοστούν πάνω στις ανάγκες ενός εργαζομένου ή μιας ομάδας, αυτό μπορεί να έχει εντυπωσιακά θετικό αντίκτυπο στην παραγωγή αυτών των ανθρώπων εν ώρα εργασίας. Τα έπιπλα που επιλέγονται σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι άνετα και φυσικά, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εργάζονται όπως θέλουν με ελάχιστους περιορισμούς.

 5. Σεβασμός στην ιδιωτικότητα

Παρά τη δημοτικότητα των ανοιχτών χώρων και των ευέλικτων design, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για να μην μπλέκονται οι ιδιωτικοί χώροι μαζί με το υπόλοιπο εργασιακό περιβάλλον του γραφείου. Για να διαχωρίσετε τους ιδιωτικούς χώρους στο γραφείο σας, είναι προτιμότερο να απομακρύνετε τα παραδοσιακά διαχωριστικά ή τους θαλάμους και, αντίθετα, να επιλέξετε ημί-κλειστες διατάξεις, που όμως επιτρέπουν στους υπαλλήλους σας να εργάζονται με μεγαλύτερη συγκέντρωση.

 Εσύ πώς θα τονώσεις την απόδοση της επιχείρησής σου το 2019;

Όποια κι αν είναι τα πλάνα μιας επιχείρησης, οι εργασιακές συνθήκες σε ένα σύγχρονο γραφείο ή έναν εργονομικό επαγγελματικό χώρο αλλάζουν και προσεγγίζουν όλο και περισσότερο τον άνθρωπο-εργαζόμενο μέσα από τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Η κατανόηση των σύγχρονων τάσεων του επαγγελματικού interior design και της ανάγκης για παραγωγικότερη αλλά, πάνω απ’ όλα, υγιή και ευχάριστη δουλειά στο γραφείο αποτελούν βασική φιλοσοφία της ChairPro. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από εργονομικές καρέκλες γραφείου, επώνυμες καρέκλες επαγγελματικών χώρων αλλά και καρέκλες εστίασης στις πιο ασυναγώνιστες τιμές της αγοράς, κάθε επιχείρηση βρίσκει σίγουρα τον εξοπλισμό που χρειάζεται και αποκτά ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις δραστηριότητές της.