Dauphin

Η Dauphin είναι μια καταξιωμένη γερμανική εταιρεία κατασκευής επίπλων για το σπίτι και το γραφείο. Το όνομά της συμβολίζει την καινοτομία και την εργονομία. Η εταιρία παρέχει βέλτιστες λύσεις καθισμάτων για το γραφείο και το σπίτι καθώς και για αίθουσες συνεδριάσεων και χώρων υποδοχής. Ο κύριος στόχος της είναι η διασφάλιση ενός αρμονικού και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας. Τα εμπορικά σήματα Dauphin, Trend Office, Zuco, Bosse, Dauphin Home, Sectio Aurea αποτελούν τα μέρη του γκρουπ Dauphin Human Design, και συμπληρώνουν τέλεια το ένα το άλλο χτίζοντας την εικόνα του καλύτερου ευρωπαίου κατασκευαστή.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969 στο Offenhausen της Γερμανίας. Με τα χρόνια, η εταιρεία κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην αγορά επίπλων γραφείου και έχτισε μια εικόνα ενός κατασκευαστή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Σήμερα Dauphin έχει 22 εταιρίες παραγωγής και πώλησης των προϊόντων της στη Γερμανία και στο εξωτερικό και γραφεία, αντιπροσώπους δικαιοδόχους σε 78 χώρες.
Οι αξίες μιας εταιρείας έχουν άμεση συσχέτιση με την επιτυχία της. Η φιλοσοφία της Dauphin είναι όχι απλά να παράγει έπιπλα αλλά και να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πελατών της.

1. Βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος εργασίας και διαβίωσης
Εστίαση στον άνθρωπο σαν σύνολο και στις ανάγκες του. Η Dauphin διενεργεί διάφορες διεπιστημονικές μελέτες και δοκιμές, έτσι ώστε όλα τα προϊόντα Dauphin να βασίζονται σε αποτελέσματα ερευνών. Το επιστημονικό περιοδικό “Central Journal for Occupational Medicine, Occupational Health and Safety and Ergonomics 2/2009" δημοσίευσε μια μελέτη που αναδεικνύει το γεγονός ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της καρέκλας γραφείου παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στον καθορισμό του τρόπου που ένα άτομο κάθεται πάνω της. Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν υπολογιστή σε συχνή και τακτική βάση υιοθετούν μια στατική στάση καθίσματος που μπορεί να προκαλέσει μυϊκή ένταση και προβλήματα που συνδέονται με τη σπονδυλική στήλη. Γι 'αυτό η σωστή στάση του σώματος είναι πολύ σημαντική. Η Dauphin συνιστά το "δυναμικό" κάθισμα το οποίο επιτρέπει την κίνηση των μυών της σπονδυλικής στήλης και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

„Κύρια εστίαση της έρευνας της Dauphin κατά τις τελευταίες δεκαετίες ήταν να συνδέσει την στάση του ατόμου όταν κάθεται και τους εργονομικά υψηλής ποιότητας μηχανισμούς καθισμάτων.“ Η Dauphin χρησιμοποιεί ErgoTools τα οποία αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο κάθεται το κάθε άτομο. Τα εργαλεία αυτά καταγράφουν τα περιγράμματα της πλάτης με σκοπό την κατανόηση της μυϊκής δραστηριότητας και μετά μέσω απεικόνισης αναδεικνύονται τα θετικά αποτελέσματα του εργονομικά σχεδιασμένου καθίσματος για τη σωστή στάση του σώματος

"Η ανθρώπινη υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Αυτή είναι η βάση του τρόπου σκέψης και λειτουργίας της Dauphin. Η εταιρία χρησιμοποιεί τις καλύτερες τεχνολογίες με σκοπό την ανάπτυξη εξελιγμένων προϊόντων που προστατεύουν τους μυς, τους συνδέσμους, τα οστά και τις αρθρώσεις από τις επιπτώσεις της πολύωρης εργασίας ανακουφίζοντας με στοχευμένο τρόπο την πίεση που δέχεται το σώμα όταν κάθεται. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ξοδεύουμε περίπου 80 000 ώρες καθισμένοι στο χώρο εργασίας μας και τις περισσότερες από αυτές τις ώρες υιοθετούμε λανθασμένη στάση του σώματος. Οι συνέπειες είναι οσφυαλγία, μυϊκή ένταση και μειωμένη ικανότητα για εργασία. Ως εκ τούτου, η επιλογή μιας εργονομικής καρέκλας είναι πολύ σημαντική. Αν θέλετε να σχεδιάσετε το γραφείο σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εργονομίας, μπορείτε να δείτε όλα τα μοντέλα της Dauphin στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ChairPro.

2. Η σημασία του καλού σχεδιασμού Σύμφωνα με Dauphin το καλό design δεν πρέπει να είναι απλώς αυτοσκοπός, θα πρέπει επίσης να εργονομική έννοια και να είναι εξελιγμένο λειτουργικά. Με αυτόν τον γνώμονα η εταιρία έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία για την ποιότητα των προϊόντων της.

Red dot 2011 και iF Product Design Award 2012 για την καρέκλα InTouch.
Η καρέκλα InTouch τιμήθηκε με τα πολυπόθητα βραβεία σχεδιασμού " red dot design award " και "iF βραβείο Product Design Award" για την ποιότητα του σχεδιασμού της. Η τέλεια σύνθεση της εργονομίας και του design έπεισε την κριτική επιτροπή.

Ασημένιο μετάλιο για την καρέκλα Lordo: International Design Baden-Württemberg 2009
Η καρέκλα γραφείου Lordo με την πλάτη από διχτυωτό ύφασμα (mesh) κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό " International Baden-Württemberg Design Award 2009". Οι κριτές στήριξαν την απόφαση τους στα παραδοσιακά κριτήρια σχεδιασμού, όπως την εργονομία, την οικολογία και την αξία και εξήραν την καρέκλα Lordo για την "εξαιρετική σχεδίαση, την ποιότητά της και την καινοτομία" της

Join Me: GOOD Design™ Award 2003 and BED Award 2005 για την σειρά Join Me
Η σειρά τραπεζιών και καθισμάτων join me με καινοτόμο σχεδιασμό για αίθουσε σεμιναρίων έλαβαν τα βραβεία GOOD DESIGN Award 2003, το οποίο απονέμεται από το μουσείο "The Chicago Athenaeum" και το BED Excellence Award στην κατηγορία "Κάθισμα Εργασίας» από το Business Equipment Digest.
Πίσω από όλα αυτά τα βραβεία στέκεται μια ταλαντούχα ομάδα των επαγγελματιών σχεδιαστών. Το έργο τους αποδεικνύει ότι το καλό design μπορεί να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα και την ατομικότητα.Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους σχεδιαστές στην ομάδα της Dauphin.


Σχεδιαστές

Martin Ballendat

Martin BallendatLordo Lordo - „σύμφωνα με τον ίδιο "Ο καλός σχεδιασμός πρέπει να είναι απλός, πολύ απλός". Επιτυχία, και πάνω από 70 βραβεία σχεδιασμού υπογραμμίζουν αξία της φιλοσοφίας του.
Μερικές από τις καρέκλες που έχει σχεδιάσει είναι οι Join Me, Lordo, FairPlay, κ.α.

Professor Rido Busse

Professor Rido Busse - Ο σχεδιαστής Rido Busse έχει λάβει πολλά βραβεία κατά τη διάρκεια της 50χρονης σταδιοδρομίας του. Ως εισηγητής, χορηγός σημαντικών βραβείων design, κριτής και ειδικός στον σχεδιασμό σήμερα είναι πιο δημοφιλής από ποτέ.

       
Manfred Elzenbeck Klaus Haar

Manfred Elzenbeck και Klaus Haar @Just
- αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με την Dauphin είναι οι εργονομικές καρέκλες @Just και TakeOver.

Daniel Figueroa

Daniel Figueroa X-Code - Γεννήθηκε στην Κούβα, έχει σπουδάσει σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία. Έχει σχεδιάσει την σειρά X-Code
για την Dauphin.

       

3. Εγγύηση για λύσεις υψηλής ποιότητας
Κάθε προϊόν της Dauphin πρέπει να ικανοποιεί πλήρως τα πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Οι πιστοποιήσεις με τα πρότυπα DIN EN ISO 9001 και DIN EN ISO 14001 ελέγχονται σε ετήσια βάση. Γι 'αυτό κάθε προϊόν Dauphin είναι μια ασφαλής επένδυση.

Σε πολλά από τα προϊόντα της Dauphin έχει απονεμηθεί η πιστοποίηση " Quality Office " γιατί στον σχεδιασμό και τον εξοπλισμό ενός γραφείου παίζει ρόλο όχι μόνο η λειτουργικότητα αλλά και η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων που δουλεύουν.

Πολλά από τα προϊόντα συμμορφώνονται με τα πρότυπα ποιότητας BIFMA και της έχει απονεμηθεί πιστοποιητικό το επίπεδο BIFMA level TM 2-Gold certificate. Η BIFMA είναι εμπορική ένωση για τις επιχειρήσεις και θεσμικούς κατασκευαστές επίπλων που αναπτύσσει, διατηρεί και δημοσιεύει πρότυπα ασφάλειας και απόδοσης για τα έπιπλα.

Το σύμβολο GS για την ασφάλεια αποτελεί σημαντικό δείκτη της ποιότητας των προϊόντων Dauphin και είναι μια εγγύηση ότι πληρούν όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

4. Αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος
Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος ανάπτυξη παίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική της εταιρείας Dauphin. Η εταιρεία ενδιαφέρεται ενεργά για το περιβάλλον και δεσμεύεται αλληλεπιδρά με τη φύση με υπεύθυνο τρόπο - σε αρμονία με τους νόμους και τα πρότυπα που αφορούν το περιβάλλον.

EMAS
Το 2010, δόθηκε στην Dauphin η πιστοποίηση EMAS Το EMAS είναι το ακρωνύμιο για το Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου (Eco Management and Audit Scheme). Το EMAS αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα δημόσιο σύστημα το οποίο περιλαμβάνει συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και περιβαλλοντικού ελέγχου για οργανισμούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.
   
Umweltpakt Bayern
Με την ένταξή της στο Umweltpakt Bayern (Βαυαρικό Σύμφωνο Περιβάλλοντος) το 2007, η Dauphin θέλει να δώσει το παράδειγμα δουλεύοντας σε συνεργασία με άλλες εταιρείες στη Βαυαρία υπερβαίνοντας τις νομικές απαιτήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή του περιβάλλοντος στο μέλλον.

5. Το πνεύμα της συνεργασίας
Η Dauphin προσπαθεί συνεχώς να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης, ηθικής και ακεραιότητας με τους πελάτες της, διότι σε μακροπρόθεσμη βάση, οι ικανοποιημένοι πελάτες γίνονται συνεργάτες.


Ταπετσαρίες


Μπορείτε να δείτε την μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και χρωμάτων της Dauphin εδώ.


Μηχανισμοί


Η Υψηλή ποιότητα και η αντοχή των καρεκλών γραφείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος των μηχανισμών που διαθέτουν. Προκειμένου να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των καρεκλών της η Dauphin έχει αναπτύξει τους δικούς της μηχανισμούς, οι οποίοι πληρούν τα υψηλότερα στάνταρντ ποιότητας.

Syncro-Automatic® - Το κάθισμα και η πλάτη ακολουθούν αυτόματα τις κινήσεις του ατόμου που κάθεται με μια συγχρονισμένη διαδικασία της κίνησης. Syncro-Automatic® Η πίεση της πλάτης προσαρμόζεται αυτόματα με το σωματικό βάρος του χρήστη (για σωματικό βάρος από 50 έως 125 kg). Επιπλέον, η πίεση μπορεί να ρυθμιστεί με λεπτομέρεια και να κλειδώσει σε δύο θέσεις. Η γωνία της κλίσης της πλάτης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις και να μείνει κλειδωμένη στην εμπρόσθια θέση.


Syncro®-DynamicSyncro®-Dynamic® Το κάθισμα και η πλάτη ακολουθούν τις κινήσεις του ατόμου που κάθεται με συγχρονισμένο τρόπο διατηρώντας παράλληλα την σωστή αναλογία της γωνίας μεταξύ τους.
Πατενταρισμένη τεχνολογία προσαρμόζει αυτόματα το βάρος του χρήστη (40 - 125 kg), έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ορθή και υγιή στάση (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας EP 06 35 228 B1). Η συγχρονισμένη κίνηση του μηχανισμού μπορεί να κλειδωθεί σε 4 διαφορετικές θέσεις.
Διπλή θέση ρύθμισης της κλίσης του καθίσματος (0 ° / -6 °). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα του Auto-Glide System, το οποίο επιτρέπει την προσαρμογή του βάθους του καθίσματος (6,5 cm) που μπορεί να κλειδωθεί σε 7 διαφορετικές θέσεις.
Αυτός ο μηχανισμός χρησιμοποιείται στα μοντέλα: InTouch, Lordo, TakeOver, @Just, Cento Miglia.Syncro®-Tension® - Το κάθισμα και η πλάτη ακολουθούν τις κινήσεις του ατόμου που κάθεται με, Syncro®-Tension® συγχρονισμένο τρόπο διατηρώντας παράλληλα την σωστή αναλογία της γωνίας μεταξύ τους.
Συνεχής και άμεσα αισθητή ρύθμιση της έντασης στήριξης της πλάτης για σώματα βάρους 50-125 κιλών. Κλείδωμα σε άπειρες θέσεις της συγχρονισμένης κίνησης. Δυνατότητα της ρύθμισης του βάθους του καθίσματος έως 6 εκ. που μπορεί να κλειδώσει σε 6 διαφορετικές θέσεις.
Αυτός ο μηχανισμός χρησιμοποιείται στα μοντέλα : Shape elan, Shape XP, Shape economy, Cento Miglia, Tec profile.


Syncro-Motion X®Syncro-Motion X® Ρύθμιση της πίεσης της ανάκλισης της πλάτης με πολύ εύκολο τρόπο.
- Συγχρονισμένη κίνηση του καθίσματος και της πλάτης.
- Η γωνία κλίσης της πλάτης μπορεί να κλειδωθεί σε 4 διαφορετικές θέσεις
- Ρύθμιση του βάθους του καθίσματος (7 cm)
- Δυνατότητα για ρύθμιση της κλίσης του καθίσματος σε άπειρες θέσεις και σε γωνία από -2 ° C έως -8 °.
Αυτός ο μηχανισμός χρησιμοποιείται στα μοντέλα: X-Code, @Just2 operator, @Just2 comfort, @Just2 mesh.