Humanscale

Η Αμερικανική εταιρία καθισμάτων γραφείου Humanscale είναι ο ηγέτης της αγοράς στις εργονομικές καινοτομίες για το  γραφείο. Η φιλοσοφία της Humanscale είναι ότι το καλό design πρέπει να συνδυάζεται με τη λειτουργικότητα και τη χρησιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε προϊόν έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολο στη χρήση, κατάλληλο για συνεχή χρήση, φιλικό προς το περιβάλλον και να προσφέρει μέγιστη άνεση και ευκολία..

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1983 και κατά τη διάρκεια του χρόνου καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές εργονομικών προϊόντων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έχτισε την φήμη ενός κατασκευαστή πρωτοποριακού και καινοτόμου εισάγοντας τα υψηλής απόδοσης αρθρωτά συστήματα, τα οποία προσφέρουν εύκολη προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του χρήστη με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ορόσημο στην ανάπτυξη της Humanscale είναι η είσοδος της στην αγορά των καρεκλών γραφείου. Το όραμα της εταιρίας είναι η υπεροχή μέσω της ανάπτυξης εργονομικών επίπλων και αξεσουάρ, τα οποία χαρακτηρίζονται από κομψό αλλά απλό σχεδιασμό, έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και εύκολα στη χρήση. Η  κοινότητα του σχεδιασμού αναγνώρισε την προσπάθεια αυτή της εταιρίας και το το 2004 χαρακτηρίστηκε από το αναγνωρισμένο περιοδικό I.D. ως μία από τις δέκα "καλύτερες εταιρίες" σε όλο τον κόσμο που "ωθεί το design προς τα μπρος".

Η εργονομική σειρά προϊόντων της Humanscale παρέχει πολλές διαφορετικές επιλογές εξατομίκευσης, έτσι ώστε να μπορείτε να βελτιώσει την εργονομία του χώρου εργασίας σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Αυτό έχει θετική επίδραση στην υγεία, αυξάνει την άνεση και την αποτελεσματικότητα στην δουλειά και μειώνει τους παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με τη διαδικασία της εργασίας.

Η σημαντικότερη αρχή για το σχεδιασμό των εργονομικών προϊόντων είναι:

"Το απλό είναι καλύτερο!"

Τα προϊόντα Humanscale προτιμώνται  από τους πελάτες λόγω του απλού και έξυπνου σχεδιασμού τους που τα καθιστούν εύκολα στη χρήση.

Επίσης, λόγω της απλής τους σχεδίασης, προτιμώνται από τις εταιρίες και τους μεγάλους οργανισμούς διότι απαιτούν ελάχιστο χρόνο για κατανόηση των λειτουργιών τους και ελάχιστη ανάγκη για συντήρηση ή επισκευή.

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι η σημασία των προϊόντων για το περιβάλλον. Η δέσμευση της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση είναι εμφανής σε σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης ενός προϊόντος – από τον σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή και την διακίνηση. Λόγω της ελάχιστης ποσότητας των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή απαιτούνται λιγότερες ποσότητες υλικών και ενέργειας. Η εταιρεία εργάζεται ενεργά για την πρόληψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιεί αξιολογούνται τακτικά και αντικαθίστανται με πιο οικολογικές λύσεις όταν είναι δυνατόν. Επίσης τα προϊόντα μπορούν να αποσυναρμολογηθούν εύκολα διευκολύνοντας έτσι την ανακύκλωσή τους.

 

Προκειμένου να ικανοποιήσει ή και να υπερβεί τις προσδοκίες των πελατών της η  Humanscale συνεργάζεται με μια διεθνή ομάδα καταξιωμένων μηχανικών και σχεδιαστών. Με βάση την φιλοσοφία ότι ο καλός σχεδιασμός επιτυγχάνει περισσότερα με λιγότερα, το στούντιο ειδικεύεται στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων με απλό, αποτελεσματικό σχεδιασμό. Τα προϊόντα της Humanscale είναι εργονομικά και εύκολα στη χρήση. Επιπλέον χαρακτηρίζονται από διαφορετικότητα και καινοτόμο άποψη μια και η εταιρεία συνεργάζεται με σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.

 

Μερικοί από τους σχεδιαστές, οι οποίοι αποτελούν μέρος της ομάδας σχεδιασμού Humanscale είναι οι παρακάτω:


Σχεδιαστές

Niels Diffrient

Niels DiffrientFreedom Liberty - με πτυχίο στο design και την αρχιτεκτονική, αποτελεί έναν από τους  πρωτοπόρους στον τομέα της εργονομίας.  Έχει λάβει πολλά βραβεία για τις καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις του. Σύμφωνα με τον Niels Diffrient το καλό design πρέπει να καθοδηγείται από τη λειτουργικότητα. Με βάση την εμπειρία του στην αρχιτεκτονική, τους ανθρώπινους παράγοντες και την εργονομία, δημιουργεί προϊόντα με υψηλή λειτουργικότητα, ανθεκτικότητα αλλά και κομψό σχεδιασμό. Ο Diffrient λαμβάνει πάντα υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων του, δηλώνοντας: «Το κλειδί για την αειφορία είναι η αποτελεσματικότητα. Ένα σχέδιο θα πρέπει να χρησιμοποιεί λιγότερα υλικά και ενέργεια για πιο χρήσιμα αποτελέσματα ... Καμία ποσότητα ανακύκλωσης δεν μπορεί να αντισταθμίσει το όφελος της χρήσης λιγότερων υλικών από την αρχή ".

Προϊόντα: Καρέκλες γραφείου  Freedom, Liberty, Diffrient world, Freedom Tack, Liberty Side, Saddle и Pony Saddle.
Βραβεία: Εθνικό Βραβείο Σχεδιασμού από το Smithsonian Cooper-Hewitt, Εθνικό Μουσείο Design και Βραβείο Σχεδιασμού 1996 Chrysler Design Award.

       
Niels Diffrient

Niels Diffrient – 

Είναι απόφοιτος του Rhode Island School of Design. Τα εμπνευσμένα υφάσματα που έχει σχεδιάσει έχουν επιλεγεί από διαπρεπής Αμερικανούς σχεδιαστές να κοσμούν τα πλέον καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα τους. Τα υφάσματά της χρησιμοποιούνται για τα μοντέλα της Freedom, Liberty and Diffrient World. 

       
Tom Latone

Tom LatoneDiffrient World
Με περισσότερα από 26 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία επίπλων έχει εργαστεί στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων με τους ηγέτες της βιομηχανίας επίπλων και φωτιστικών. Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν και το κορυφαίο βραβείο Designers Choice award για την καρέκλα Diffrient. 

George Mileos

George Mileos
Ο αρθρωτός μηχανισμός για το πληκτρολόγιο έφερε την επανάσταση στην κατηγορία αυτών των προϊόντων και παραμένει το πρότυπο της βιομηχανίας. 

       


Βραβεία
Η αξιοπιστία και η ποιότητα της εταιρείας αποδεικνύεται και από τα πολυάριθμα βραβεία που έχει λάβει για τον καινοτόμο σχεδιασμό, την εργονομία, την άνεση και τη λειτουργικότητα.


ΜηχανισμοίCounter-balance recline mechanismΗ φήμη της Humanscale ως του πιο αξιόπιστου αξιόπιστου κατασκευαστή οφείλεται και στους κορυφαίους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί στις εργονομικές καρέκλες. Ο μηχανισμός σε μια καρέκλα αποτελεί εγγύηση για την υψηλή ποιότητα, την αξιοπιστία και την αντοχή της. Στα μοντέλα Freedom, Liberty και Diffrient World  χρησιμοποιείται ένας ειδικά σχεδιασμένος μηχανισμός, ο  Counter-balance recline mechanism, ο οποίος παρέχει αυτόματα την σωστή ποσότητα στήριξης στην διαδικασία της ανάκλισης της πλάτης ασχέτως του μεγέθους ή του βάρους του χρήστη. Δεν χρειάζεται ούτε ελατήρια να ρυθμιστούν ούτε κάποιο κλείδωμα της ανάκλισης  να προσαρμοστεί. Οι δυναμικοί μηχανισμοί αυτού του τύπου ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε χρήστη και τα προϊόντα που είναι εύκολα και βολικά στη χρήση καθώς χρειάζονται ελάχιστη χειροκίνητη προσαρμογή.