Topstar

Η Γερμανική εταιρία Topstar είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές επίπλων για το σπίτι και το γραφείο στην Ευρώπη. Η εταιρεία προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε καρέκλες εργασίας, διευθυντικές, επισκέπτη, παιδικές καθώς και εξειδικευμένες λύσεις καθισμάτων για κάθε χρήση. Η συλλογή καθισμάτων Sitness έφερε την TTopstar στην θέση του πρωτοπόρου στον τομέα των Fitness καρεκλών γραφείου με κινητό κάθισμα. Επιπλέον η τεχνολογία Body-Balance-Tec που διαθέτουν οι καρέκλες της παρέχει υγιή στάση του σώματος την ώρα της εργασίας. Η συνεχής αναζήτηση νέων και βέλτιστων λύσεων στην παραγωγή των καρεκλών γραφείου είναι ο κύριος στόχος της Topstar και αυτό εγγυάται την ικανοποίηση των πελατών της.

Πρωτοποριακό πνεύμα και καινοτομία χαρακτηρίζουν την ανάπτυξη της εταιρείας από την ίδρυσή της. Η ιστορία της αρχίζει το 1949 όπου ξεκίνησε την λειτουργία της ως ένα μικρό εργοστάσιο για ξύλινες καρέκλες κοντά στο Augsburg. Ο ιδρυτής της Moritz Wagner στηρίχτηκε όχι μόνο στην ανάπτυξη νέων μοντέλων καρεκλών αλλά ταυτόχρονα διέκρινε την ανάγκη για την παραγωγή καρέκλες γραφείου θέτοντας έτσι τα θεμέλια για τη δημιουργία της εταιρείας Topstar όπως είναι σήμερα. Αυτό συνέβη το 1976, όταν η Christine και ο Michael Wagner, ιδρυτές της Topstar GmbH. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει μια σύγχρονη παραγωγική βάση, που παράγουν μέχρι και 10 000 καρέκλες την ημέρα. Είναι πιστοποιημένη κατά τα διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας DIN ISO 9001:2008 και DIN EN ISO 14001:2009. Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων είναι εξασφαλισμένη από τη συνεχή ανάπτυξη νέων, καινοτόμων και εργονομικών προϊόντων που υπόκεινται στις πιο αυστηρές εργαστηριακές δοκιμές ποιότητας πριν τη μαζική παραγωγή.

Η Topstar επενδύει συνεχώς στη δημιουργία νέων μοντέλων και την βελτίωση της τεχνολογίας παραγωγής.  Το όραμα της Topstar είναι ότι κάθε προϊόν πρέπει να αποτελεί  "έμπνευση", ναι είναι "σύγχρονο" και φυσικά  "αξιόπιστο". Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία συνεργάζεται με γνωστούς και καταξιωμένους σχεδιαστές, των οποίων οι ιδέες αποτελούν ένα συνδυασμό μοντέρνου σχεδιασμού και της άνεσης.

Οι κορυφαίοι σχεδιαστές της Topstar είναι οι παρακάτω:

Σχεδιαστές

Thomas Walser Sitness 5

Thomas Walser - Οι καρέκλες που σχεδιάζονται από τον Thomas Walser χαρακτηρίζονται από τον ελκυστικό σχεδιασμό τους και τη λειτουργικότητα τους προσφέροντας υποστήριξη και δυναμικό κάθισμα και ταυτόχρονα άνεση και ευκολία.  Sitness 5

Rainer Bachschmid

Rainer Bachschmid - Το απλό σχέδιο σε συνδυασμό με τα υψηλής ποιότητας υλικά είναι το σήμα κατατεθέν των μοντέλων που σχεδιάζει ο Rainer Bahshmid. Είναι μοναδική η ικανότητά του να δίνει ταυτότητα στις φόρμες.

       
Stephan Mayer

Stephan Mayer - έχει αναπτύξει την  τρισδιάστατη κίνηση των μερών της καρέκλας Body-Balance-Tec, που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της μάρκας Topstar.

Peter Wagner Open Art

Peter Wagner - για περισσότερα από 20 χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό των προϊόντων της Topstar. Η προτεραιότητα του όταν σχεδιάζει ένα προϊόν είναι η ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς σε συνδυασμό με τις τάσεις της μόδας. Έχει σχεδιάσει τις καρέκλες: Open Art, X-Pander, Open Point.

       


Ταπετσαρίες


Πέρα από το μοναδικό design η Topstar προσφέρει επίσης μεγάλη ποικιλία από υφάσματα ταπετσαρίας σε διάφορα χρώματα. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε τον κατάλογο στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

Μηχανισμοί


Εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των καθισμάτων Topstar είναι οι μηχανισμοί που χρησιμοποιεί. Η Topstar παρέχει διάφορους τύπους μηχανισμών με διαφορετικές λειτουργίες με στόχο να ικανοποιήσει τις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών της.

Μηχανισμός Tilt Μηχανισμός Tilt- ο μηχανισμός αυτός χρησιμοποιείται τόσο για καρέκλες εργασίας όσο και για διευθυντικές καρέκλες. Η πλάτη και το κάθισμα είναι συνδεδεμένα μαζί και κινούνται παράλληλα στην διαδικασία της ανάκλισης. 

 

Μηχανισμός Permanent ContactΜηχανισμός Permanent Contact - Η ανάκλιση της πλάτης κινείται χωριστά από το κάθισμα και ρυθμίζεται χωριστά έτσι ώστε να έχει συνεχή με την πλάτη του σώματος του χρήστη. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του καθίσματος. Η πίεση που ασκείται στην πλάτη προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το σωματικό βάρος του χρήστη.

 

Μηχανισμός SynchroΜηχανισμός Synchro – ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει την προσαρμογή της γωνίας ανάκλισης μεταξύ του καθίσματος και της πλάτης που έχει θετική επίδραση στην σωστή κυκλοφορία του αίματος.

 


 

Όλα τα προϊόντα της Topstar είναι πιστοποιημένα με το GS LGA Sign Nuremberg γεγονός που εγγυάται την υψηλή ποιότητα τους.

Η LGA (Landesgewerbeanstalt Bayern) είναι ένας σύγχρονος όμιλος εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες δοκιμής και πιστοποίησης προϊόντων. Είναι μια δημόσια υπηρεσία με έδρα την Νυρεμβέργη και με περισσότερα από 30 γραφεία στη Γερμανία και στο εξωτερικό. Οι υπηρεσίες αφορούν κυρίως τον έλεγχο και την εξέταση προϊόντων καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, πιστοποίησης και εκπαίδευσης. Η ομάδα LGA ασκεί συνεχή διασφάλιση της ποιότητας για την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών.

Σήμα GS (Tested Safety) - είναι σήμα πιστοποίησης ότι ο εξοπλισμός και το προϊόν πληρούν τις Ευρωπαϊκές απαιτήσεις ασφάλειας.